vissza | nyomtatás

Múltunk jövője!

Mi másról szólhatna az örökségvédelem? Jelenünk megértéséhez múltunk ismerete elengedhetetlenül szükséges. Főképpen azért, hogy ne gyökértelenül álljunk a gyorsan átalakuló, változó világban. Biztosítanunk kell a múlt egyedi és pótolhatatlan emlékeinek és a hozzájuk kapcsolódó tradícióknak a fennmaradását. Nem csak magunk, hanem a későbbi generációk számára is.

A korábbi években számos magyar település rendezési, fejlesztési terveihez készítettük el az örökségvédelmi hatástanulmányokat. Több kastély történeti kutatását is elvégeztük. Várakkal kapcsolatos gyűjtésünk minden eddigi eredmény összegzésére törekszik. Túlzás nélkül mondhatjuk, hogy munkánk révén egy alapvető jelentőségű, az egész történelmi országra kiterjedő hatalmas adatbázis keletkezett. Mindezt szeretnénk a hazai és a nemzetközi tudományosság és az érdeklődő közönség számára is hozzáférhetővé tenni.

Egy-egy várat, kastélyt, vagy akár egész települést illetően szívesen vállaljuk a turisztikai fejlesztésekhez szükséges tudományos igényű dokumentációk összeállítását. Országos hatáskörű szakértői jogosultsággal rendelkezünk a régészeti örökség védelme területén. Szakértelmünk és megszerzett tapasztalataink révén elsősorban a fejlesztésekben érdekelt szereplők jogos érdekeinek védelmében tudunk segítséget nyújtani. 

Szakértői engedély - letöltés (.pdf)

  • régészeti, örökségvédelmi kérdésekkel kapcsolatos szakmai tanácsadás
  • régészeti-, műemléki- és történeti emlékek, értékek dokumentálása
  • örökségvédelmi hatástanulmányok, helytörténeti, turisztikai háttéranyagok készítése